B-kullen

Födelsen

DSC_0471

Redan på eftermiddag kände jag på mig att det var på g, tyckte jag såg en slemmig flytning när vi var ute på eftermiddagsturen och Nopplis verkade lite missnöjd med tillvaron. Framåt kvällen började Nopplis hässja och då stod de klart att snart skulle de hända grejer! :) Flyttade fram kvällspromenaden en timme för att det inte skulle hända grejer ute, himla tur det för en timme senare var första valpen på väg! Nä vi kom in gick vattnet på mattan, tur hon inte är så stor, dessutom kräktes hon en gång.

Och efter en stunds röjande i valplådan kunde man se en liten blåsa sticka ut och en kvart senaste efter ett par rejäla krystar(blev så himla glad när hon började krysta, eftersom de var lite problematiskt sist gång)  kom första och enda killen till världen! Han kom med rumpan först och jag tycker de är så himla läskigt då jag är rädd att huvudet inte ska komma ut och den ska kvävas, vilket såklart inte händer! :P Men resten av valparna var snälla nog att komma med huvudet först!

Sen tog det lite tid, minst en halvtimme innan nästa valp ville kika ut, en brun tös, lyckan var gjord eftersom jag vill behålla en brun flicka! :) Efter henne gick det snabbt för nästa valp att ploppa ut, en svart rejäl tös, glad den inte kom först! Sen kom en mindre svart tös innan allt avslutades med en brun tös till! Tyckte jag kunde känna en valp till i magen, så när det inte hade hänt någonting på en bra stund tog jag med Nopplis ut på en sväng för att se om det tänkte hända något mer, men icke, så antagligen var det ett livmoderhorn jag kände för sen kunde jag inte känna någonting och Nopplis har plötsligt blivit slank igen! Ja i relation till högdräktig alltså! ;)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>